Jak przygotować plik do druku kopert firmowych, żeby nadruk nie wszedł w strefy klejenia?
M
MirekPrzyPrasie
Przygotowuję projekt kopert firmowych z nadrukiem i chciałbym uniknąć problemów przy produkcji, zwłaszcza w miejscach klejenia oraz przy krawędziach. Z praktyki wiem, że nawet poprawnie wyglądający projekt może po druku wypaść inaczej, jeżeli nie uwzględni się ograniczeń samej koperty. Jakie informacje powinienem ustalić z drukarnią przed przekazaniem pliku, aby nadruk nie znalazł się w niewłaściwych strefach? Czy są różnice w przygotowaniu projektu dla kopert z nadrukiem jednostronnym i pełnym zadrukiem tła?
Odpowiedzi (9)
A
Atryk
2026-05-25 12:49
Przed wysłaniem pliku ustaliłbym z drukarnią dokładny wykrojnik koperty, sposób klejenia i minimalne marginesy technologiczne od klap, boków oraz dolnej krawędzi. Dobrze też zapytać, czy drukują na gotowych kopertach, czy przed sklejeniem, bo wtedy ograniczenia potrafią być zupełnie inne. Przyda się informacja o tolerancji przesunięcia nadruku, bo nawet 1-2 mm mogą mieć znaczenie przy logo blisko krawędzi albo przy pasku adresowym. Jeśli projekt ma elementy dochodzące blisko zagięć, poprosiłbym o makietę albo podgląd z zaznaczonymi strefami bez nadruku. Jaki format koperty planujesz: DL, C5 czy coś niestandardowego?
D
DrukarniaX
2026-05-25 21:24
Odpowiedź do Atryk
Przed wysłaniem pliku ustaliłbym z drukarnią dokładny wykrojnik koperty, sposób klejenia i minimalne marginesy technologiczne od klap, boków oraz dolnej krawędz
Atryk dobrze to ujął, tylko doprecyzowałbym jedną rzecz: sam wykrojnik nie zawsze załatwia temat, jeśli drukarnia pracuje na już sklejonych kopertach. Wtedy dochodzą jeszcze ograniczenia wynikające z podawania koperty przez maszynę, grubości zakładek i tego, że przy klejeniach powierzchnia nie jest idealnie płaska. Przy druku przed sklejeniem można sobie zwykle pozwolić na więcej, ale wtedy tym bardziej trzeba mieć aktualny szablon pod konkretny format i typ zamknięcia. Marginesy od klap, boków i dołu dobrze ustalić nie ogólnie, tylko pod daną technologię, bo inne będą przy kopercie DL, inne przy C5, a jeszcze inne przy nadruku pełnym tłem. Dodałbym też pytanie o tolerancję pasowania, bo projekt ustawiony „na styk” może wyglądać poprawnie w PDF-ie, a po produkcji przesunąć się o milimetr czy dwa. Jeśli w projekcie są cienkie linie, ramki albo logo blisko krawędzi, to właśnie tam najczęściej wychodzą problemy. Masz już wybrany konkretny format koperty i sposób zamykania?
D
Darek
2026-05-26 18:48
Odpowiedź do Atryk
Przed wysłaniem pliku ustaliłbym z drukarnią dokładny wykrojnik koperty, sposób klejenia i minimalne marginesy technologiczne od klap, boków oraz dolnej krawędz
Też miałem sytuację, że projekt wyglądał poprawnie w PDF-ie, a po druku logo było za blisko klapy, bo drukarnia miała inny obszar klejenia niż zakładałem. Od tamtej pory proszę ich o szablon konkretnej koperty i zaznaczenie pól, gdzie nadruk może wejść bez ryzyka, szczególnie jeśli druk idzie już na gotowych kopertach.
D
DobryPapier
2026-05-25 17:48
Tu nie ma jednej stałej strefy zakazu dla każdej koperty, bo zależy to od wykrojnika, sposobu klejenia i tego, czy druk idzie na gotowej kopercie czy przed składaniem. Poprosiłbym drukarnię o konkretną makietę/siatkę z zaznaczonymi polami klejenia i marginesami technologicznymi.
T
TechNadruk
2026-05-26 19:17
U mnie najwięcej problemów robiły gotowe koperty z klapką, bo projekt wyglądał dobrze na makiecie, a po druku nadruk potrafił podejść za blisko zagięć albo klejenia. Przed wysłaniem pliku ustalałem z drukarnią konkretny typ koperty, sposób podawania do maszyny, margines techniczny od krawędzi oraz czy drukują na gotowych kopertach, czy najpierw arkusz, a potem składają. Dobrze też poprosić o ich szablon z zaznaczonymi strefami bez nadruku, bo każda drukarnia może mieć trochę inne ograniczenia. Masz już wybrany format, np. DL albo C5?
M
Maja
2026-05-28 11:56
Ustal z drukarnią konkretny wykrojnik koperty, marginesy technologiczne, strefy klejenia, sposób podawania kopert do druku i dopuszczalne przesunięcie nadruku, bo te parametry często różnią się między producentami kopert. Masz już wybrany format i typ zamknięcia koperty?
S
Szymon
2026-06-01 13:23
Z mojego doświadczenia najwięcej problemów wychodzi wtedy, gdy projekt robi się „na oko”, bez siatki konkretnej koperty z drukarni. Zawsze dopytuję o wykrojnik albo makietę z zaznaczonymi skrzydełkami, klejeniem, marginesami technologicznymi i ewentualnym przesunięciem przy zadruku. Przy kopertach z gotowego formatu dobrze też ustalić, czy drukują na złożonej kopercie, czy przed klejeniem, bo to mocno zmienia ograniczenia przy krawędziach. Ja zostawiam logotyp i ważne teksty trochę dalej od łączeń, nawet jeśli w podglądzie wygląda, że „jeszcze się mieści”. Masz już wybrany konkretny format koperty i typ zamknięcia?
D
Damian
2026-06-04 10:42
Z mojego doświadczenia najwięcej problemów wychodzi wtedy, gdy projekt robi się „pod format koperty”, a nie pod konkretny wykrojnik z drukarni. Dopytałbym ich o szablon z zaznaczonymi strefami klejenia, marginesem technologicznym i tym, czy drukują na gotowej kopercie, czy przed jej sklejeniem. Przy gotowych kopertach często są ograniczenia bliżej krawędzi i przy klapce, więc nawet logo przesunięte o kilka milimetrów potrafi wejść tam, gdzie potem wygląda słabo. Ja zawsze wysyłałem jeszcze pogląd z opisem, gdzie ma być nadruk, bo wtedy łatwiej wyłapać nieporozumienia przed produkcją. Masz już wybrany konkretny format koperty, np. DL albo C5?
M
MaszynaSzyje
2026-06-06 08:17
Dużo zależy od konkretnego typu koperty i tego, czy drukarnia drukuje na gotowej kopercie, czy przed jej sklejeniem. Ja bym najpierw ustalił z nimi makietę techniczną z zaznaczonymi skrzydełkami, klejeniem, marginesami technologicznymi i realnym polem zadruku. Istotne jest też, czy dopuszczają nadruk do krawędzi, bo przy gotowych kopertach często są tu ograniczenia inne niż przy zwykłej ulotce. Jaki format koperty przygotowujesz, DL, C5 czy coś niestandardowego?