Jakie kurtki z logo wybrać na zimę, żeby znakowanie dobrze trzymało?
W
Wojtek_z_Lodzi
Muszę zamówić dla ekipy kurtki firmowe na sezon jesień-zima i mam zagwozdkę, co realnie najlepiej się sprawdza przy codziennej pracy w terenie. Część osób chce softshell, bo jest wygodny, ale mam wątpliwości, czy przy większym mrozie to wystarczy i czy nadruk albo haft nie będzie potem problematyczny. Z kolei kurtki ocieplane i modele 3w1 wyglądają sensownie, tylko nie wiem, co lepiej wychodzi pod kątem znakowania na piersi i plecach, żeby po kilku praniach nie zaczęło odchodzić albo pękać. Dochodzi jeszcze temat kilku kurtek ostrzegawczych dla ludzi, którzy pracują przy załadunku, więc pewnie materiał też będzie inny. Jakie macie doświadczenia, co najlepiej zamawiać zimą, żeby to było i praktyczne, i bezproblemowe w produkcji?
Odpowiedzi (9)
O
Olek
2026-05-11 05:39
Z mojego doświadczenia sam softshell jest wygodny, ale na prawdziwy mróz dla ekipy pracującej cały dzień w terenie często bywa za cienki, więc sensowniej patrzyłbym na kurtki ocieplane albo 3w1. Przy znakowaniu też warto od razu sprawdzić materiał i miejsce naniesienia, bo nie każda kurtka dobrze przyjmuje nadruk, a przy grubszym modelu haft zwykle wychodzi trwalej. Zerknij sobie też tutaj: Jakie kurtki firmowe z logo sprawdzą się zimą, bo jest tam dość sensownie opisane, kiedy lepiej wybrać softshell, a kiedy ocieplaną wersję. Jeśli ludzie pracują w różnych warunkach, to 3w1 może być najpraktyczniejszym kompromisem.
K
Kolorysta
2026-05-11 12:35
Przy codziennej pracy w terenie na jesień i zimę najlepiej sprawdzają się jednak kurtki ocieplane albo 3w1, bo softshell jest wygodny, ale przy większym mrozie zwykle robi się za lekki. Do logo najbezpieczniej wypada haft albo porządny transfer, tylko warto od razu patrzeć, czy materiał nie jest zbyt śliski albo mocno rozciągliwy. Jeśli ekipa pracuje też przy drogach czy na budowach, to sensownie rozważyć od razu wersję ostrzegawczą, żeby nie dokładać potem kolejnej warstwy na wierzch.
P
Patrycja
2026-05-11 23:25
Też mam takie doświadczenie, że przy pracy na zewnątrz sama wygoda softshella nie zawsze wystarcza, jak zaczyna mocniej wiać i łapie mróz. Najpraktyczniej wychodzą ocieplane kurtki albo 3w1, bo można je lepiej dopasować do pogody, a przy logo faktycznie bezpieczniej myśleć o hafcie albo solidnym transferze niż o przypadkowym nadruku. Dużo robi też sam materiał i miejsce znakowania, więc warto to ustalić przed zamówieniem, żeby po sezonie kurtki dalej wyglądały porządnie. Podobny watek byl tez tutaj: Co przygotować dla obsługi stoiska na targi, żeby nie przesadzić?.
A
Atryk
2026-05-12 09:52
Przy codziennej pracy w terenie na jesień i zimę najlepiej sprawdzają się jednak kurtki ocieplane albo 3w1, bo dają większy komfort i łatwiej dopasować je do pogody niż sam softshell. Softshell jest wygodny i ok na przejściowe temperatury, ale przy mrozie zwykle bywa za cienki, chyba że jako dodatkowa warstwa. Pod logo najbezpieczniej wychodzi haft albo porządny nadruk dopasowany do materiału, tylko warto od razu brać modele z gładką powierzchnią w miejscu znakowania, bo wtedy efekt jest trwalszy i wygląda lepiej.
F
Filip
2026-05-12 18:41
Z mojego doświadczenia na jesień i zimę najlepiej wychodzą kurtki ocieplane albo 3w1, bo są po prostu bardziej uniwersalne i ludzie nie marzną przy pracy w terenie. Softshell jest wygodny, ale raczej na lżejszą pogodę albo jako warstwa przejściowa, a nie na większy mróz. Jeśli chodzi o logo, to przy grubszych kurtkach najbezpieczniej zwykle wypada haft albo porządne znakowanie na gładkiej powierzchni, byle sam model miał dobrze przewidziane miejsce pod nadruk.
M
Maja
2026-05-13 01:18
Też bym szła bardziej w ocieplane albo 3w1, jeśli ludzie faktycznie pracują na zewnątrz przez cały dzień. Softshell jest super na ruch i lżejszą pogodę, ale zimą zwykle przegrywa z komfortem cieplnym. Do logo moim zdaniem najbezpieczniej wypada haft albo porządne znakowanie na prostych panelach, więc warto patrzeć nie tylko na sam fason, ale też na to, gdzie kurtka ma miejsce pod nadruk.
K
Kasia
2026-05-13 08:42
Z mojego doświadczenia na zimę lepiej sprawdzają się kurtki ocieplane albo 3w1, bo softshell jest wygodny, ale przy codziennej pracy w terenie i większym mrozie często okazuje się za słaby. Pod znakowanie najpewniej wychodzi haft albo porządny nadruk na prostych, stabilnych panelach, więc warto patrzeć nie tylko na sam krój, ale też na to, gdzie logo ma być umieszczone. Jeśli ekipa pracuje w różnych warunkach, to 3w1 wydaje się najbardziej praktyczna, bo daje większą elastyczność na cały sezon.
Z
Znakowanie24
2026-05-13 16:13
Przy pracy w terenie na jesień i zimę najpraktyczniej zwykle wychodzą kurtki ocieplane albo 3w1, bo dają lepszy komfort przy mrozie i łatwiej dopasować je do zmiennej pogody. Softshell jest wygodny, ale raczej jako opcja na lżejsze warunki albo jako warstwa przejściowa, nie na solidną zimę. Pod znakowanie najlepiej od razu patrzeć na materiał i miejsce nanoszenia, bo na jednych modelach lepiej wypada haft, a na innych nadruk, ale przy porządnej kurtce oba rozwiązania mogą dobrze trzymać.
W
Wojtek
2026-05-14 01:34
U mnie w praktyce najlepiej wychodzą kurtki ocieplane albo 3w1, jeśli ekipa faktycznie pracuje w terenie przez całą jesień i zimę. Softshell jest wygodny i fajny na przejściową pogodę, ale przy większym mrozie zwykle okazuje się za lekki. Do logo najpewniejszy jest haft albo porządne znakowanie na modelach z gładką powierzchnią, więc warto patrzeć nie tylko na sam krój, ale też na materiał i miejsce pod nadruk.