Co przygotować dla obsługi stoiska na targi, żeby nie przesadzić?
S
SzybkiNadruk
Mam przed sobą organizację niedużego stoiska targowego i zastanawiam się, co realnie warto zamówić dla hostess i osób z obsługi. Na pewno myślę o identyfikatorach, koszulkach albo polówkach z logo i czymś wygodnym, bo dzień na nogach potrafi dać w kość. Do tego dochodzi kwestia zbierania kontaktów, więc pewnie notesy, długopisy albo tablet, ale nie wiem, czy wszystko musi być brandowane. Kusi też jakiś mały zestaw awaryjny typu plastry, agrafki, powerbank, chusteczki i zapasowe smycze, bo takie drobiazgi często ratują sytuację. Czego Waszym zdaniem nie warto kupować w ciemno przed pierwszym takim wyjazdem, a co faktycznie powinno być obowiązkowe?
Odpowiedzi (9)
K
Kasia
2026-04-20 01:21
Ja bym nie brandowała wszystkiego na siłę, tylko postawiła na rzeczy, które faktycznie ułatwią pracę: czytelne identyfikatory, wygodne polówki/koszulki i coś do sprawnego zapisywania kontaktów. Tablet jest super, jeśli ktoś będzie go ogarniał na bieżąco, ale zwykły notes i kilka długopisów też warto mieć jako backup. Do tego mały zestaw awaryjny typu plastry, chusteczki, ładowarka, woda i coś na szybkie odświeżenie, bo na targach takie drobiazgi często ratują sytuację.
Z
Znakowanie24
2026-04-20 07:04
Też bym szedł w praktyczne rzeczy zamiast znakowania wszystkiego, bo na stoisku najważniejsze jest, żeby obsługa była widoczna, wygodnie ubrana i miała prosty sposób na zbieranie kontaktów. Tablet ma sens, ale dobrze mieć papierowy backup, bo bateria, Wi-Fi albo aplikacja potrafią zawieść w najmniej wygodnym momencie. Tu jest sensownie rozpisane, co jest podstawą, a co raczej opcją do rozważenia: Co kupić dla hostess i obsługi stoiska na targi.
S
SublimacjaLab
2026-05-03 03:06
Dokładnie, rozsądek tu wygrywa z „brandowaniem dla samego brandowania”. Najpierw zadbałbym o to, żeby obsługa miała czytelne identyfikatory, wygodny strój i ogarnięty sposób zbierania kontaktów, a dopiero potem myślał o dodatkach. Papierowy zapas też bym zostawił pod ręką, bo przy targach zawsze coś potrafi paść w najmniej odpowiednim momencie.
F
FarbaSpec
2026-05-04 09:04
Nie przesadzałbym z gadżetami, tylko ogarnął podstawy: czytelne identyfikatory, wygodne ubranie spójne wizualnie i coś sensownego do zbierania kontaktów, najlepiej prostego i sprawdzonego. Brandowanie wszystkiego moim zdaniem nie ma większego sensu, bo część rzeczy i tak jest tylko robocza. Dobrze też mieć mały zestaw awaryjny typu woda, plastry, taśma, nożyczki czy ładowarka, bo takie drobiazgi zwykle ratują dzień bardziej niż kolejny firmowy gadżet. Podobny watek byl tez tutaj: Jaki rozmiar nadruku z logo na koszulce wygląda rozsądnie?.
P
Patrycja
2026-05-04 20:20
Ja bym poszła w minimum, ale sensowne: identyfikatory, wygodne ubranie spójne wizualnie i coś do sprawnego zbierania kontaktów, bo to zwykle najbardziej się przydaje. Brandować wszystko nie ma sensu, lepiej oznaczyć to, co faktycznie widać, a resztę dobrać praktycznie. Dobrze też mieć mały zestaw awaryjny typu woda, plastry, chusteczki i ładowarka, bo takie drobiazgi ratują dzień bardziej niż kolejne gadżety.
J
Julka
2026-05-05 15:59
Ja bym poszła w minimum, ale dobrze przemyślane: identyfikatory, wygodny strój spójny z marką i coś do sprawnego zbierania kontaktów to moim zdaniem podstawa. Brandowane nie musi być wszystko, ważniejsze, żeby obsługa wyglądała schludnie i miała pod ręką to, czego naprawdę użyje. Dobrze też przygotować mały zestaw awaryjny typu woda, plastry, powerbank i coś do odświeżenia, bo przy całym dniu na nogach to często bardziej się przydaje niż kolejne gadżety.
W
Wojtek
2026-05-06 09:19
Ja bym poszedł w minimum, ale takie naprawdę praktyczne: identyfikatory, wygodny strój z logo i coś, co ułatwi szybkie zbieranie kontaktów, bez przesadnego brandowania wszystkiego na siłę. Długopisy i notesy mogą być zwykłe, jeśli mają po prostu działać, za to warto mieć pod ręką mały zestaw awaryjny typu woda, plastry, taśma, chusteczki i ładowarka/powerbank. Najczęściej lepiej dopłacić do wygody obsługi niż do gadżetów, które potem i tak leżą w kartonie.
O
Olek
2026-05-06 23:40
Ja bym poszedł w minimum, ale sensowne: identyfikatory, wygodny strój z logo i coś naprawdę praktycznego do zbierania kontaktów, żeby obsługa nie męczyła się z papierologią. Brandować warto to, co widać i faktycznie pracuje na wizerunek, a nie każdy drobiazg, bo to tylko podbija koszt. Do tego dorzuciłbym prosty zestaw awaryjny typu woda, plastry, powerbank i zapas długopisów, resztę lepiej dokupić dopiero po pierwszym dniu niż brać w ciemno.
N
NadrukPlus
2026-05-07 16:18
Ja bym nie szedł w dużą liczbę gadżetów, tylko ogarnął podstawy: czytelne identyfikatory, wygodny strój dopasowany do całego dnia na nogach i coś prostego do zbierania kontaktów, żeby obsługa nie męczyła się z tym na bieżąco. Brandować warto to, co faktycznie widać i buduje spójny wygląd stoiska, a resztę można dobrać bardziej użytkowo niż „pod logo”. Dobrze też mieć pod ręką mały zestaw awaryjny, bo takie drobiazgi jak plastry, woda czy powerbank często bardziej się przydają niż kolejne reklamowe dodatki.