Jaki kalendarz reklamowy najlepiej sprawdza sie dla roznych grup klientow?

I
Iwona_82
· 2026-05-17 11:44
Przymierzam sie do zamowienia kalendarzy reklamowych dla klientow firmy i mam problem, bo kazdy poleca co innego. Czesc odbiorcow to biura i administracja, ale mamy tez klientow, ktorzy glownie pracuja w terenie, wiec nie wiem, czy lepiej isc w trojdzielne, ksiazkowe, biurkowe czy biuwary. Nie chcialabym zamowic wszystkiego po trochu, a potem sie okaze, ze polowa lezy w magazynie, bo forma byla zle dobrana do odbiorcy. Jak podchodzicie do takiego wyboru w praktyce i co faktycznie jest potem uzywane, a nie tylko dobrze wyglada w ofercie? Jesli macie tez jakies doswiadczenia, na czym najczesciej latwo przestrzelic przy takim zamowieniu, to chetnie poczytam.

Odpowiedzi (3)

K
Kasia 2026-05-17 16:49
Ja bym to dobrała bardziej pod sposób pracy niż pod samą branżę klienta: do biur i administracji zwykle najlepiej schodzą trójdzielne albo biurkowe, bo są cały czas na widoku, a dla osób pracujących w terenie praktyczniejsze bywają książkowe. Biuwary mają sens raczej tam, gdzie ktoś faktycznie dużo pracuje przy jednym biurku i robi notatki, więc nie dawałabym ich „w ciemno” wszystkim. Zerknij sobie na Jaki kalendarz reklamowy wybrać dla klientów firmy, bo ten materiał całkiem sensownie rozpisuje, kiedy który typ się sprawdza i jak nie przepalić zamówienia. Może warto też sprawdzić, co brały od Was najlepiej poprzednie grupy klientów?
K
Klaudia 2026-05-18 08:02
Też bym na to patrzyła przede wszystkim przez pryzmat codziennej pracy, bo wtedy łatwiej trafić w coś, co faktycznie będzie używane. U mnie w firmie do osób siedzących przy biurku najlepiej sprawdzały się modele, które cały czas są pod ręką i w zasięgu wzroku, a dla ludzi mobilnych zdecydowanie lepsze były książkowe. Biuwary są w porządku, ale raczej jako dodatek dla konkretnej grupy niż główny wybór dla wszystkich.
D
DobryPapier 2026-05-19 00:20
Ja bym to dopasował do tego, jak ci klienci faktycznie pracują. Do biur i administracji najlepiej sprawdzają się trójdzielne albo biurkowe, bo są cały czas na widoku, a dla osób w terenie sensowniejsze bywają książkowe, bo można je po prostu zabrać ze sobą. Jeśli nie chcesz potem trzymać zapasu w magazynie, to lepiej zamówić jeden główny typ pod największą grupę, zamiast brać po trochę wszystkiego. Podobny watek byl tez tutaj: Co przygotować dla obsługi stoiska na targi, żeby nie przesadzić?.