Jaki typ kubka z logo wybrać do biura i dla klientów?

O
Oskar
· 2026-05-31 21:53
Cześć, zastanawiam się nad zamówieniem kubków z logo firmy i mam dylemat, czy iść w ceramiczne, metalowe czy termiczne. Ceramiczne wydają mi się najbardziej uniwersalne do biura, ale nie wiem, jak wypada trwałość nadruku przy codziennym myciu. Metalowe albo termiczne wyglądają praktyczniej dla osób w terenie, tylko pewnie koszt jednostkowy będzie wyższy i nie każdy będzie z nich korzystał. Chciałbym dobrać coś sensownego, a nie tylko najtańszą opcję, bo zamówienie ma być raczej na dłużej niż na jedną akcję. Na co zwracacie uwagę przy takim wyborze: sposób używania, budżet, rodzaj znakowania, a może jeszcze coś innego?

Odpowiedzi (8)

M
Maja 2026-06-01 05:30
Ja bym rozdzieliła to według realnego użycia: do biura ceramiczne, a dla handlowców albo osób często w trasie raczej termiczne. Przy ceramice warto tylko dopilnować metody znakowania, bo nadruk nadrukowi nierówny i codzienne mycie szybko to weryfikuje. Tu jest sensownie opisane, kiedy który typ ma najwięcej sensu: Ceramiczny, metalowy czy termiczny kubek z logo?. Jeśli kubek ma być też dla klientów, wybrałabym jeden porządniejszy model zamiast najtańszej opcji „dla wszystkich”.
P
Pawel_82 2026-06-01 20:58
Do biura brałbym raczej ceramiczne, bo są najbardziej „naturalne” w codziennym użyciu i ludzie faktycznie po nie sięgają. Przy lepszym nadruku albo wypalanym logo trwałość powinna być ok, gorzej z najtańszymi opcjami mytymi ciągle w zmywarce. Termiczne zostawiłbym dla handlowców albo osób jeżdżących w teren, bo wtedy wyższy koszt ma więcej sensu.
K
Krawiec 2026-06-02 06:49
Do biura brałbym raczej ceramiczne, bo są najprostsze w codziennym użyciu i zwykle najlepiej pasują do kuchni firmowej czy spotkań z klientami. Jeśli nadruk będzie zrobiony porządną metodą, a nie najtańszą kalką, to powinien spokojnie wytrzymać normalne mycie. Metalowe albo termiczne zostawiłbym jako opcję dla handlowców czy osób jeżdżących w teren, bo wtedy faktycznie mają więcej sensu mimo wyższej ceny. Podobny watek byl tez tutaj: Plastikowy czy metalowy długopis z logo do rozdawania klientom?.
I
Iwona 2026-06-02 14:02
Ja bym do biura wybrała ceramiczne, bo są najwygodniejsze na co dzień i większość osób faktycznie będzie ich używać. Przy dobrym nadruku albo grawerze nie powinno być problemu z trwałością, tylko warto od razu dopytać, czy nadają się do zmywarki. Termiczne zostawiłabym raczej dla handlowców albo osób, które często jeżdżą w teren, bo inaczej mogą leżeć nieużywane.
P
PloterPro 2026-06-03 06:16
Do biura brałbym jednak ceramiczne, bo są najprostsze w codziennym użyciu i ludzie faktycznie będą po nie sięgać. Przy sensownym znakowaniu nadruk powinien wytrzymać normalne mycie, choć warto dopytać dostawcę, czy nadają się do zmywarki. Metalowe albo termiczne zostawiłbym raczej dla handlowców, kierowców czy klientów, którzy dużo jeżdżą, bo wtedy wyższy koszt ma większy sens.
M
Marek 2026-06-04 21:50
Odpowiedź do PloterPro
Do biura brałbym jednak ceramiczne, bo są najprostsze w codziennym użyciu i ludzie faktycznie będą po nie sięgać. Przy sensownym znakowaniu nadruk powinien wytr
Też skłaniałbym się ku ceramice, jeśli kubki mają głównie stać w biurze i być używane na co dzień. Termiczne czy metalowe są fajne jako gadżet dla handlowców albo osób często w trasie, ale dla wszystkich pracowników mogą być trochę na wyrost. Przy ceramicznych kluczowe jest chyba właśnie dobre znakowanie i informacja od producenta, czy można je bezpiecznie myć w zmywarce.
A
Adrian 2026-06-04 00:40
Do biura brałbym ceramiczne, bo są najbardziej naturalne w codziennym użyciu i zwykle nie leżą potem nieużywane w szafce. Jeśli mają trafiać też do klientów albo osób jeżdżących w teren, można rozważyć mniejszą partię termicznych, ale raczej jako droższy wariant dla wybranych. Przy ceramicznych zwróciłbym tylko uwagę na metodę znakowania i informację, czy nadruk dobrze znosi zmywarkę.
D
DTFPro 2026-06-04 07:21
Do biura brałbym ceramiczne, bo są najczęściej używane i dobrze wyglądają na biurkach, ale warto dopilnować porządnego znakowania pod zmywarkę. Metalowe albo termiczne mają sens raczej dla handlowców, ekip w terenie czy jako trochę „lepszy” upominek dla klientów. Ja bym pewnie zrobił większość ceramicznych, a termiczne tylko dla wybranej grupy, żeby nie przepalać budżetu.