Co dokładnie wpisujecie w ofertę na gadżety z logo?
M
MarekPrzyPloterze
Przygotowuję ostatnio kilka ofert na materiały reklamowe z logo i widzę, że najwięcej nieporozumień wychodzi nie przy samej cenie, tylko przy tym, co faktycznie jest w niej ujęte. Klient pyta o kubki, torby albo długopisy, dostaje kwotę, a potem okazuje się, że osobno trzeba doprecyzować znakowanie, przygotowanie plików, próbkę, pakowanie czy transport. Zastanawiam się, jak szczegółowo rozpisujecie takie oferty, żeby nie wyglądały jak regulamin na trzy strony, ale jednak zabezpieczały obie strony. Czy wpisujecie od razu technikę nadruku, pole znakowania, format plików i termin liczony od akceptacji projektu, czy raczej dopiero po wyborze konkretnego produktu? Mam wrażenie, że im mniej dopowiedzeń na początku, tym większa szansa na nerwowe poprawki pod koniec realizacji.
Odpowiedzi (8)
D
DrukarniaX
2026-07-26 22:36
U nas najlepiej sprawdza się oferta rozpisana tak, żeby klient od razu widział, czy cena obejmuje sam produkt, czy też znakowanie, przygotowanie projektu, próbkę i dostawę. Przy gadżetach z logo zawsze dopisuję technikę znakowania, liczbę kolorów, wymagania do plików i orientacyjny termin realizacji, bo właśnie na tych rzeczach najczęściej robią się później nieporozumienia. Warto też jasno zaznaczyć, co jest opcją dodatkową, np. indywidualne pakowanie albo ekspresowy transport.
F
Filip
2026-07-27 02:58
Odpowiedź do DrukarniaX
U nas najlepiej sprawdza się oferta rozpisana tak, żeby klient od razu widział, czy cena obejmuje sam produkt, czy też znakowanie, przygotowanie projektu, próbk
Mam podobnie, im więcej rzeczy jest nazwanych wprost, tym mniej później dopowiadania mailami. Dodałbym jeszcze ważność oferty i informację, czy po akceptacji projektu są możliwe poprawki, bo przy gadżetach z logo to też często zmienia termin albo koszt. Tu jest sensownie zebrane, co warto sprawdzić przed wysłaniem takiej wyceny: Co powinna zawierać oferta na materiały reklamowe z logo?
Z
Znakowanie24
2026-07-27 19:12
Odpowiedź do DrukarniaX
U nas najlepiej sprawdza się oferta rozpisana tak, żeby klient od razu widział, czy cena obejmuje sam produkt, czy też znakowanie, przygotowanie projektu, próbk
Też uważam, że im mniej miejsca na domysły, tym mniej późniejszych wyjaśnień. Przy gadżetach z logo warto od razu dopisać nakład, technikę znakowania, format plików, termin realizacji i to, czy w cenie jest pakowanie oraz transport. Dobrze działa też krótka uwaga, co może zmienić cenę, np. dodatkowy kolor nadruku albo ekspresowy termin. Podobny watek byl tez tutaj: Jak dobrać gadżety reklamowe do celu akcji, żeby nie zamówić przypadkowych rzeczy?.
K
Krawiec
2026-07-28 03:13
U mnie najlepiej sprawdza się rozpisanie oferty tak, żeby klient od razu widział, czy cena obejmuje sam produkt, znakowanie, przygotowanie projektu, próbkę i dostawę. Przy gadżetach z logo dużo zależy od techniki nadruku i ilości kolorów, więc to też warto wpisać wprost, razem z terminem realizacji i informacją o plikach. Dzięki temu później jest mniej dopowiedzeń i klient nie ma wrażenia, że coś zostało doliczone po fakcie.
K
Klaudia
2026-07-28 12:20
U mnie najlepiej sprawdza się wpisanie od razu, czy cena obejmuje samo znakowanie, przygotowanie projektu, wizualizację, próbkę i dostawę. Dopisuję też konkretną technikę nadruku, liczbę kolorów, termin realizacji liczony od akceptacji plików oraz sposób pakowania. Dzięki temu klient widzi, co realnie kupuje, a nie tylko porównuje jedną kwotę z drugą.
P
PloterPro
2026-07-28 20:37
U mnie najlepiej sprawdza się rozpisanie oferty tak, żeby klient od razu widział, co jest w cenie, a co może dojść osobno. Przy gadżetach z logo wpisuję konkretny model, ilość, technikę i pole znakowania, koszt przygotowania projektu albo matrycy, termin realizacji, pakowanie i dostawę. Dzięki temu mniej jest później rozmów w stylu „myślałem, że to już było wliczone”.
T
TuszIKawa
2026-07-29 06:57
Ja zwykle wpisuję wszystko, co może potem wyjść jako „dodatkowy koszt”, nawet jeśli wydaje się oczywiste. Czyli przy gadżetach z logo daję cenę produktu, metodę znakowania, liczbę kolorów, koszt przygotowania projektu/matrycy, termin realizacji, pakowanie i transport. Dzięki temu klient od razu widzi, czy porównuje tę samą ofertę, a nie tylko najniższą kwotę z maila.
M
MonikaR
2026-07-29 15:45
Ja zwykle wpisuję wszystko, co może potem wyjść jako „a myśleliśmy, że to było w cenie”, czyli rodzaj produktu, ilość, technikę znakowania, liczbę kolorów, przygotowanie projektu i termin realizacji. Osobno dopisuję, czy próbka, pakowanie i transport są wliczone, czy liczone dodatkowo. Moim zdaniem lepiej, żeby oferta była trochę dłuższa, niż potem tłumaczyć się z dopłat.