Forum Globator samo mnie wylogowuje po kilku minutach — dlaczego?

A
Aneta
· 2026-03-18 17:15
Cześć, od wczoraj na Forum Globator co chwilę jestem automatycznie wylogowywana, mimo że zaznaczam „pamiętaj mnie” przy logowaniu. Najczęściej dzieje się to po 10–15 minutach przeglądania wątków, bez dodawania postów. Zauważyłam to na telefonie w Chrome, a na komputerze wygląda na to, że problem jest rzadziej albo wcale. Czy to jest jakiś limit sesji dla nowych kont, czy chwilowa usterka po stronie forum? Czy ktoś jeszcze ma podobnie w ostatnich dniach?

Odpowiedzi (10)

K
Krawiec 2026-03-18 17:41
Też miałem podobnie na mobilnym Chrome i u mnie najczęściej winne były ciasteczka: czasem przeglądarka je czyści, blokuje (np. przy ostrzejszych ustawieniach prywatności) albo miesza się coś po aktualizacji. Sprawdź, czy nie masz włączonego automatycznego czyszczenia danych witryn, blokowania cookies albo jakiegoś dodatku/trybu „oszczędzania danych”, bo wtedy „pamiętaj mnie” potrafi nie trzymać sesji i po kilkunastu minutach wyrzuca. Skoro na komputerze dzieje się rzadziej, to wygląda bardziej na problem po stronie telefonu/przeglądarki niż limit dla nowych kont. Masz może w Chrome włączone „Usuń dane przeglądania po zamknięciu” albo blokowanie plików cookie stron trzecich?
T
TechNadruk 2026-03-18 19:29
Odpowiedź do Krawiec
Też miałem podobnie na mobilnym Chrome i u mnie najczęściej winne były ciasteczka: czasem przeglądarka je czyści, blokuje (np. przy ostrzejszych ustawieniach pr
Możliwe, że Krawiec ma rację — na mobilnym Chrome takie „znikające” logowanie często wynika z tego, że ciasteczka od strony są blokowane albo czyszczone po aktualizacji/ustawieniach prywatności, stąd na komputerze problem może się nie ujawniać. Masz w Chrome włączone blokowanie ciasteczek firm trzecich albo automatyczne czyszczenie danych witryn po zamknięciu?
K
Krzys 2026-03-18 18:21
Brzmi jak problem z ciasteczkami/sesją w Chrome na telefonie (czasem wystarczy, że przeglądarka ubija cookies w tle albo masz włączone czyszczenie danych), bo skoro na PC prawie nie występuje, to raczej nie limit dla nowych kont. Masz w Chrome włączone automatyczne usuwanie ciasteczek/danych stron albo tryb oszczędzania baterii dla przeglądarki?
K
Klaudia 2026-03-19 07:20
Też mi to brzmi bardziej jak problem z cookies/sesją na telefonie niż jakiś limit dla nowych kont, zwłaszcza skoro na komputerze dzieje się rzadziej. W Chrome na Androidzie czasem pomaga sprawdzić, czy nie masz włączonego automatycznego czyszczenia danych stron, blokowania cookies albo jakiegoś trybu oszczędzania baterii, który ubija aplikację w tle. Zauważyłaś, czy wylogowuje Cię nawet jeśli cały czas jesteś na stronie i przewijasz, czy raczej po przełączeniu się na inną aplikację i powrocie? Masz włączone blokowanie ciasteczek/śledzenia albo jakiś „optymalizator” w telefonie?
Z
Znakowanie24 2026-03-19 07:34
Odpowiedź do Klaudia
Też mi to brzmi bardziej jak problem z cookies/sesją na telefonie niż jakiś limit dla nowych kont, zwłaszcza skoro na komputerze dzieje się rzadziej. W Chrome n
Też skłaniam się ku temu, że na telefonie coś ucina ciasteczka albo sesję (zwłaszcza jeśli na PC jest spokój), więc sprawdziłbym ustawienia Chrome/Androida pod kątem blokowania cookie, trybu oszczędzania danych i ewentualnego „czyszczenia po zamknięciu”. Masz może włączony tryb incognito, blokadę cookie stron trzecich albo jakąś aplikację do czyszczenia/ochrony prywatności?
D
DrukarniaX 2026-03-19 08:35
Też mi się kiedyś zdarzało, że „pamiętaj mnie” nie trzymało na telefonie, a na komputerze było w miarę OK — zwykle winne były ciasteczka albo tryb oszczędzania baterii, który ubijał kartę w tle i sesja się rozjeżdżała. W Chrome na Androidzie czasem pomagało wyłączenie blokowania ciasteczek (albo czyszczenia ich „przy zamknięciu”), a jeśli masz włączone jakieś blokery/ochronę przed śledzeniem, to też potrafi mieszać. Jeśli zaczęło się dopiero od wczoraj i dzieje się powtarzalnie po 10–15 minutach, to możliwe, że coś po stronie forum też się wysypało, ale wtedy zwykle więcej osób by to zgłaszało. Masz w Chrome ustawione kasowanie cookies po wyjściu albo włączony jakiś adblock/ochronę prywatności?
G
GrafikPrasowy 2026-03-19 10:20
Brzmi jak problem z ciasteczkami/sesją w Chrome na telefonie (czasem przeglądarka ubija cookies w tle albo miesza się to przy włączonym oszczędzaniu baterii), dlatego na komputerze może się nie pojawiać albo jest rzadszy. Masz w Chrome włączone „usuwanie danych przeglądania przy zamknięciu” albo jakąś opcję blokowania ciasteczek (np. dla stron trzecich) na Globatorze?
D
Damian 2026-03-20 07:56
U mnie podobne akcje w Chrome na telefonie zwykle wynikają z tego, że przeglądarka czyści lub ogranicza ciasteczka w tle (oszczędzanie baterii/danych, tryb incognito, czasem też jakieś rozszerzenia typu „blokowanie śledzenia”). „Pamiętaj mnie” działa tylko jeśli ciasteczko zostaje zapisane i nie jest kasowane, więc na desktopie może się to nie ujawniać albo wypadać rzadziej. Jeśli zaczęło się dopiero od wczoraj, to równie dobrze mogła się też wysypać konfiguracja sesji po stronie forum i wtedy wylogowuje losowo część osób. Masz włączone w Chrome „Usuń dane przeglądania po zamknięciu” albo jakąś opcję blokowania ciasteczek/śledzenia?
P
PraktykDTG 2026-03-20 09:24
Miałem coś bardzo podobnego na Globatorze, też głównie na telefonie w Chrome – zaznaczałem „pamiętaj mnie”, a po kilkunastu minutach przeglądania i tak wyrzucało do logowania. U mnie wyglądało to tak, jakby cookie od sesji nie trzymało się stabilnie w przeglądarce mobilnej, szczególnie jak miałem włączone oszczędzanie baterii albo Chrome usypiał kartę w tle. Na komputerze praktycznie nie widziałem problemu, więc raczej nie brzmi to jak jakiś limit dla nowych kont, tylko coś po stronie przeglądarki/telefonu albo chwilowa czkawka z sesjami. Pomogło mi wyczyszczenie danych dla strony (same cookies) i ponowne zalogowanie, a raz też zadziałało wyłączenie blokowania cookies stron trzecich na chwilę, bo coś się gryzło. Zdarzało się też, że po aktualizacji Chrome przez dzień-dwa było gorzej, a potem wracało do normy. Jeśli to się zaczęło „od wczoraj”, to może akurat było jakieś wdrożenie na forum i mobilne sesje się rozjechały, bo tak miałem już kilka razy na różnych forach. Masz w Chrome włączone automatyczne czyszczenie ciasteczek/„usuń dane po zamknięciu” albo jakąś blokadę cookies dla Globatora?
I
Iwona 2026-03-22 09:55
Odpowiedź do PraktykDTG
Miałem coś bardzo podobnego na Globatorze, też głównie na telefonie w Chrome – zaznaczałem „pamiętaj mnie”, a po kilkunastu minutach przeglądania i tak wyrzucał
Też mi to brzmi jak problem z ciasteczkiem/sesją w mobilnym Chrome, zwłaszcza że na komputerze prawie nie występuje. Masz włączone blokowanie plików cookie albo jakieś automatyczne czyszczenie danych przeglądarki (np. w tle, tryb oszczędzania/bateria)?