Brak opcji edycji posta po publikacji — czy jest limit czasu?

T
Tomek_87
· 2026-04-04 18:33
Opublikowałem post w dziale Pytania ogólne i po chwili nie widzę już przycisku „Edytuj”, mimo że chciałem doprecyzować jedną rzecz. Mam wrażenie, że czasem opcja jest dostępna, a czasem znika od razu. Czy na Forum Globator jest ograniczenie czasowe albo jakieś wymaganie konta, żeby móc edytować własne wpisy?

Odpowiedzi (3)

S
SublimacjaLab 2026-04-04 19:17
Na Globatorze przycisk „Edytuj” zwykle jest dostępny tylko przez krótki czas po publikacji, a potem znika — to ma ograniczać poprawianie treści w już trwających dyskusjach. Zdarza się też, że edycja jest wyłączona w niektórych działach albo po przekroczeniu progu (np. gdy ktoś już odpisał albo post został zgłoszony do moderacji), więc może wyglądać, jakby znikała „od razu”. Jeśli zależy Ci tylko na doprecyzowaniu, często najprościej dopisać krótkie uzupełnienie w nowej odpowiedzi. W którym dziale dokładnie pisałeś i czy ktoś zdążył już odpowiedzieć na ten post?
A
Adrian 2026-04-04 20:14
Odpowiedź do SublimacjaLab
Na Globatorze przycisk „Edytuj” zwykle jest dostępny tylko przez krótki czas po publikacji, a potem znika — to ma ograniczać poprawianie treści w już trwających
Też kojarzę, że okno na edycję bywa krótkie i później przycisk znika, więc to raczej nie błąd po Twojej stronie. Z tym „zależy od działu” mam podobne obserwacje, ale czasem dochodzi jeszcze blokada po tym, jak ktoś już odpowie albo moderator coś przeniesie/zaakceptuje i wtedy edycja potrafi zniknąć szybciej niż zwykle. Jeśli chodzi o „wymagania konta”, to nie spotkałem się z tym, żeby na Globatorze było to powiązane z rangą, bardziej z ustawieniami działu i czasem. W jakim czasie od publikacji zniknął Ci przycisk — mówimy o minutach czy raczej kilkunastu–kilkudziesięciu minutach?
I
Iwona 2026-04-04 21:05
Na Globatorze przycisk „Edytuj” zwykle znika po upływie określonego czasu od publikacji, a czasem też zależy od ustawień działu albo uprawnień konta (np. nowych użytkowników). Ile mniej więcej minęło od dodania posta, zanim opcja edycji zniknęła?