Kiedy odzież z logo faktycznie pomaga w pracy, a kiedy to tylko zbędny koszt?
A
AniaNaWarsztacie
Zastanawiam się nad zamówieniem ubrań firmowych z logo dla naszej małej ekipy, ale nie chcę wchodzić w coś, co potem będzie leżeć nieruszone. Z jednej strony fajnie byłoby mieć spójny wygląd przy kontakcie z klientem i na realizacjach, bo to jednak porządkuje odbiór firmy. Z drugiej mam obawy, że jeśli źle dobierzemy fason albo materiał, to ludzie założą to raz i koniec. Jak to u was wyszło w praktyce: lepiej iść w coś prostego typu koszulki i bluzy, czy bardziej w odzież roboczą dopasowaną do konkretnej pracy? I po czym poznaliście, że taki zakup rzeczywiście miał sens, a nie był tylko dodatkowym wydatkiem?
Odpowiedzi (1)
D
Damian
2026-04-13 21:56
U mnie to miało sens tylko tam, gdzie ludzie faktycznie są „na widoku” u klienta albo na realizacjach, bo wtedy spójny strój naprawdę robi porządek i ułatwia identyfikację ekipy. Jeśli już zamawiać, to raczej podstawowe rzeczy dobrej jakości, typu t-shirt albo bluza robocza, a nie od razu cały zestaw, bo przy źle dobranym fasonie wszystko kończy w szafce. Całkiem rzeczowo jest to opisane tutaj: https://globator.pl/blog/dlaczego-warto-nosic-odziez-reklamowa-z-logo-firmy . Dajecie ludziom wcześniej przetestować fason i materiał, czy bierzecie w ciemno?