Odzież z logo na targi i konferencje — jak dobrać, żeby nie przestrzelić?
E
ElaP
Cześć, tu ElaP — pracuję w branży i stoję przed zamówieniem odzieży z logo na sezon targowo-konferencyjny. Na typowych targach widzę, że najlepiej sprawdza się polo z logo albo lekka warstwa wierzchnia, bo w hali bywa różnie z temperaturą, a T-shirt czasem wygląda zbyt „stoiskowo”. Z kolei na bardziej formalnych konferencjach mam wrażenie, że duże logo albo krzykliwe kolory potrafią odciągać uwagę i robią wrażenie taniego merchu. Jak Wy dobieracie między T-shirtem, polo, koszulą i np. softshellem/kurtką, żeby to było spójne z marką, ale nie nachalne? Interesuje mnie też praktyka: jak duże logo i w jakim miejscu, żeby po praniu i noszeniu dalej wyglądało OK, a jednocześnie nie kłóciło się z dress codem wydarzenia. Macie jakieś sprawdzone wskazówki, co ustalić z drukarnią/producentem przed zamówieniem, żeby nie skończyć z partią ubrań, których nikt nie chce nosić?
Odpowiedzi (9)
B
Basia
2026-04-13 03:26
ElaP, mam podobne obserwacje: na targach polo z małym logo + lekka warstwa wierzchnia (bluza/softshell) to najbezpieczniejszy zestaw, bo ogarnia i wahania temperatury, i wygląda „bardziej” niż T-shirt. Na konferencjach zwykle lepiej działa spokojny kolor i subtelny branding (np. haft na piersi), a większe logo zostawić na typowo stoiskowe akcje. Jak chcesz, jest też sensowny materiał do poczytania: Jaką odzież z logo wybrać na targi i konferencje — dobrze rozpisuje, kiedy brać T-shirt/polo/koszulę i jak nie przestrzelić z zamówieniem. A macie już ustalone, czy ekipa będzie głównie na stoisku, czy też sporo wśród uczestników (to często przesądza o „mocy” logo)?
J
Julka
2026-04-13 17:49
Też mam takie obserwacje, że na targach najlepiej wypada polo z małym logo albo lekka bluza czy bezrękawnik, bo wygląda to schludnie, a jednocześnie jest praktyczne przy zmiennej temperaturze w hali. T-shirt według mnie ma sens raczej przy luźniejszych eventach, akcjach promocyjnych albo tam, gdzie zespół jest bardzo „w ruchu”. Na konferencje postawiłabym w coś spokojniejszego, typu koszula lub polo w stonowanym kolorze i z dyskretnym brandingiem, bo wtedy marka jest widoczna, ale nie dominuje całego wizerunku.
T
TestKolorow
2026-04-14 11:43
Moim zdaniem dobrze to rozdzielić według charakteru wydarzenia: na targach najlepiej wypada polo z małym logo albo lekka bluza czy softshell, bo wygląda to schludnie, a jednocześnie praktycznie. T-shirt sprawdza się raczej przy luźniejszych akcjach promocyjnych, natomiast na konferencjach postawiłbym na koszulę lub stonowane polo z bardzo dyskretnym brandingiem. Najłatwiej przestrzelić właśnie z kolorem i wielkością logo, bo wtedy ubranie bardziej krzyczy reklamą niż buduje profesjonalny wizerunek.
P
Pawel_82
2026-05-02 12:30
Ja bym poszedł w polo z małym logo jako bazę, bo na targach wygląda to jednak trochę schludniej niż zwykły T-shirt, a nadal jest wygodne przez cały dzień. Na konferencje lepiej moim zdaniem brać coś spokojniejszego, czyli koszulę albo gładkie polo z dyskretnym brandingiem, bez dużych nadruków i ostrych kolorów. Jeśli zamawiasz na różne eventy, to sensownie jest dorzucić lekką bluzę albo softshell, bo w halach i salach bywa z temperaturą loteria. Podobny watek byl tez tutaj: Czy odzież z logo ma sens na co dzień, czy tylko na eventy?.
M
Maja
2026-05-03 08:15
Też bym poszła w taki podział, bo wtedy łatwiej dopasować strój do charakteru wydarzenia i nie robi się efektu „przebranej obsługi stoiska”. Na targi polo albo lekki softshell naprawdę się bronią, a przy konferencjach lepiej wygląda coś spokojniejszego, z małym logo i bez mocnych kolorów. Przy zamówieniu warto też myśleć praktycznie: żeby fason był wygodny dla różnych sylwetek i dało się to nosić więcej niż jeden sezon.
D
DTFPro
2026-05-04 09:04
Z mojego doświadczenia najlepiej nie zamawiać „jednego wszystkiego” na każdy typ wydarzenia, bo targi i konferencje rządzą się trochę innymi zasadami. Na targach polo albo lekka warstwa wierzchnia faktycznie wypadają najbardziej uniwersalnie, a T-shirt sprawdza się raczej przy luźniejszym, bardziej promocyjnym klimacie. Na konferencjach lepiej iść w spokojniejsze kolory i małe logo, bo wtedy całość wygląda profesjonalnie, a nie jak typowa odzież reklamowa.
P
Patrycja
2026-05-04 20:20
Też mam takie podejście, bo próba ubrania ludzi identycznie na każde wydarzenie zwykle kończy się tym, że coś nie pasuje do okazji. Na targach polo albo lekka bluza czy kurtka naprawdę robią robotę, a przy konferencjach lepiej sprawdza się spokojniejszy strój i mniejsze logo, żeby całość wyglądała bardziej profesjonalnie. Najgorzej wychodzą moim zdaniem zamówienia robione „na zapas” bez myślenia, gdzie potem połowa rzeczy leży, bo zespół nie chce tego nosić.
K
Klaudia
2026-05-05 15:59
Mam podobne obserwacje, na targach najlepiej wypada polo z małym logo albo lekka bluza czy softshell, bo to wygląda schludnie, a jednocześnie jest praktyczne przy ciągłym bieganiu po hali. T-shirt zostawiłabym raczej na mniej formalne eventy albo akcje plenerowe, bo na stoisku często wygląda zbyt casualowo. Na konferencjach zwykle lepiej sprawdza się koszula albo spokojny total look z bardzo subtelnym brandingiem, bo wtedy marka jest widoczna, ale nie dominuje całego wizerunku.
K
Krzys
2026-05-06 03:32
Moim zdaniem dużo zależy od charakteru wydarzenia i tego, jak ma być odbierany zespół. Na targi polo z małym logo albo lekka kamizelka czy bluza rozpinana zwykle wypadają najlepiej, bo wyglądają schludnie, a jednocześnie są praktyczne. T-shirt zostawiłbym raczej na luźniejsze eventy, a na konferencje postawiłbym na spokojne kolory i możliwie subtelny branding, żeby nie zrobić efektu reklamy chodzącej po sali.