Czy odzież z logo ma sens na co dzień, czy tylko na eventy?
N
NataliaM
Zastanawiam się nad zamówieniem odzieży z logo dla małego zespołu, ale nie chcę, żeby skończyło się na kartonie koszulek leżących w szafie. Na targach czy przy obsłudze klienta wygląda to sensownie, bo łatwiej rozpoznać ekipę, ale nie mam pewności, czy ludzie będą to nosić też normalnie w pracy. Myślę raczej o prostych bluzach albo polo, bez wielkiego nadruku na całych plecach, tylko czymś bardziej dyskretnym. Z praktyki widzę, że problemem bywa fason i jakość materiału, bo jeśli coś jest niewygodne albo źle leży, to nawet dobre logo nie pomoże. Jak podchodzicie do takich zamówień, żeby nie przestrzelić z ilością, rozmiarami i samym typem odzieży?
Odpowiedzi (2)
Z
Znakowanie24
2026-04-19 22:17
Moim zdaniem ma sens także na co dzień, ale tylko wtedy, gdy ta odzież jest wygodna i wygląda normalnie, a nie jak typowy gadżet z targów. Przy małym zespole lepiej sprawdzają się bluzy, polo albo softshelle z dyskretnym logo, bo ludzie chętniej noszą coś, co pasuje im do pracy i nie rzuca się przesadnie w oczy. Warto też najpierw zamówić mniejszą partię albo zebrać rozmiary i preferencje, żeby nie skończyć z kartonem rzeczy, których nikt nie zakłada.
S
SublimacjaLab
2026-04-20 00:26
Też bym szedł w stronę rzeczy, które ludzie realnie założą bez poczucia, że robią za chodzącą reklamę. Przy małym zespole dyskretne logo na piersi albo rękawie często działa lepiej niż duży nadruk, bo taka bluza czy polo zostaje w normalnym obiegu, a nie tylko na wyjazdy. Jest o tym trochę szerzej w materiale Dlaczego warto nosić odzież reklamową z logo firmy?, szczególnie pod kątem tego, kiedy odzież z logo faktycznie wspiera identyfikację zespołu.